Spørsmål & svar om bilvarme

Hva er forskjellen på Eberspächer og Webasto?
Prinsippet for begge fabrikatene er det samme og de utfører den samme oppgaven; varmer opp motor og kupe. Kvalitet og funksjon tør vi påstå er like bra hos begge merker. Det kan imidlertid være forskjeller med hva som finnes av monteringsanvisninger og kit til ulike bilmodeller som avgjør hva vi anbefaler. Forøvrig er det opp til deg hva du velger ut i fra pris og hvilken betjening du vil ha.

Bruker varmeren opp strømmen på batteriet slik at jeg ikke får start?
Varmerens strømforbruk er lavt, det som bruker mest strøm er bilens kupévifte. Følger du huskeregelen om at varmetid = kjøretid skal du normalt ikke ha noe problem, dvs. at du kjører omtrent like lenge som du bruker varmeren. Forøvrig kan vi også montere en batterilader med enkel tilkobling hvis du har mye småkjøring.

Påvirker varmeren bilens funksjoner?
En bil med forvarmet motor som slipper kaldstarter har det bedre. Man sier at en kaldstart sliter like mye på motoren som 7 mils kjøring på motorvei. Slitasjen på motoren blir derfor vesentlig redusert ved regelmessig bruk av parkeringsvarmer. Forøvrig fungerer bilen akkurat som originalt.

Går det utover bilens nybilgaranti?
Nei. Vi monterer i nybiler for mange av merkeforhandlerne og vi følger fabrikkens og leverandørens anvisninger slik at det ikke påvirker garantien.

Hva er forkjellene til en 220V el-varmer?
Den største forskjellen er fleksibiliteten. Med en parkeringsvarmer fra Eberspächer eller Webasto er du helt uavhengig av 220V strøm og kan bruke varmeren mye oftere. På dagens biler er å forvarme bilens olje ofte eneste mulighet med elektrisk varmer. Det gjør at motoren derfor ikke oppnår særlig høy temperatur og det vil komme kaldluft når du starter motoren. Med en drivstoffdrevet varmer får du nesten driftsvarm motor og du får varmlufta direkte på frontruta for å gjøre den isfri raskest mulig.

Hvor raskt blir det varmt?
Oppvarmingstiden er avhengig av utetemperatur, bilens størrelse og isolering. Ved et par minusgrader er oftest en halv time nok.

Hvordan påvirker en varmer miljøet?
Positivt! En forvarmet motor er alltid bra for miljøet. Et kjøretøy som benyttes regelmessig kommer til å slippe ut betydelig mindre skadelige utslipp. Dette fordi kaldstarter er en stor kilde til skadelige utslipp. Dessuten blir drivstofforbruket betydelig mindre de første milene om man benytter varmefunksjonen.

Hvor mye støy kan en varmer forårsake?
Alle parkeringsvarmere gir av naturlige årsaker fra seg forbrenningslyd, men lydnivået betraktes ikke som støyende. Våre parkeringsvarmere er utrustet med lyddemper for å redusere lydnivået til et minimum.

Hva er det viktigste å ta hensyn til?
Her er noen sikkerhetsforskrifter som vi anbefaler at det tas hensyn til:
– Stans varmeren før det tankes drivstoff.
– Benytt ikke varmeren i et stengt rom, f.eks en lukket garasje.
– Benytt aldri varmeren i nærheten av brennbare gasser og annet lettantennelig materiale.